I guess it happens to everyone when we want to have good juicy tasty burger. Especially it's really necessary when I suffer of hangover - it's good treatment. But instead of running to the nearest McDonald's make burgers in advance and preserve them in the freezer. It's very convenient when you have unexpected guests or expected hangover ;-). Just keep a few raw meat burgers in the fridge/freezer and enjoy the easy quick and healthy food.
Я полагаю, такое случатся со всеми, когда мы хотим хороший сочный вкусный бургер. Особенно это действительно необходимо, когда я страдаю похмельем - это отличное лекарство. Но вместо того, чтобы бежать в ближайший Макдональдз, сделайте бургеры впрок и сохраняйте их в морозилке. Это очень удобно, когда у Вас неожиданные гости или ожидаемое похмелье ;-). Просто держите несколько сырых мясных бургеров в морозильнике и наслаждайтесь легкой, быстрой и здоровой пищей.
Bite me!
Ingredients (for 2-4 person):
Beef - 500 g.
Salt - 1 tea spoon
Beef - 500 g.
Salt - 1 tea spoon
Ground pepper - 1/2 tea spoon
Oregano - 1 tea spoon
Paprika - 1/2 tea spoon
Kaiser bread buns - 4 pcs.
Onion - 2 medium pcs.
Hint and Tip: I prefer Crimean Yalta red (violet) onion - it has mild soft and sweet taste.
Tomato - 2 medium pcs.
Cucumber - 2 medium pcs.
Hint and Tip: At winter time you might take pickled cucumbers or cornichons instead of tasteless 'plastic' vegetables, it tastes good with mustard.
Lettuce or aiceberg salad - 4 leaves
Cheese - 8 slices
Hint and Tip: I take mazdamer (maasdamer) or emmental cheese just because I like big holes in cheese and the taste is mild, sweet a bit spicy bitter. Cheese is not the main ingredient so it shouldn't be very obvious.
Butter - 50 g.
Mustard - 1 tea spoon
Hint and Tip: Of course you might add mayonnaise and ketchup to taste, but personally I prefer healthy burgers, and they are juicy and very tasty, so there is no need to improve it. Certainly you can make home-made mayonnaise or any tomato sauce. You can take dijon mustard with seeds, but I prefer normal one medium spiced.
Ингредиенты (на 2-4 людей):
Говядина - 500 г.
Oregano - 1 tea spoon
Paprika - 1/2 tea spoon
Kaiser bread buns - 4 pcs.
Onion - 2 medium pcs.
Hint and Tip: I prefer Crimean Yalta red (violet) onion - it has mild soft and sweet taste.
Tomato - 2 medium pcs.
Cucumber - 2 medium pcs.
Hint and Tip: At winter time you might take pickled cucumbers or cornichons instead of tasteless 'plastic' vegetables, it tastes good with mustard.
Lettuce or aiceberg salad - 4 leaves
Cheese - 8 slices
Hint and Tip: I take mazdamer (maasdamer) or emmental cheese just because I like big holes in cheese and the taste is mild, sweet a bit spicy bitter. Cheese is not the main ingredient so it shouldn't be very obvious.
Butter - 50 g.
Mustard - 1 tea spoon
Hint and Tip: Of course you might add mayonnaise and ketchup to taste, but personally I prefer healthy burgers, and they are juicy and very tasty, so there is no need to improve it. Certainly you can make home-made mayonnaise or any tomato sauce. You can take dijon mustard with seeds, but I prefer normal one medium spiced.
Ингредиенты (на 2-4 людей):
Говядина - 500 г.
Соль - 1 чайная ложка
Молотый перец - 1/2 чайной ложки
Орегано - 1 чайная ложка
Паприка - 1/2 чайной ложки
Кайзеровские булочки - 4 шт.
Луковица - 2 средняя шт.
Огурцы - 2 средние шт.
Сыр - 8 кусочков
Горчица - 1 чайная ложка
Sequence of actions:
1. Heat the oven to 210'C.
2. While the oven is heating mince meat and make flat round shape burgers approx. 15 cm. in diameter. Bake burgers in the oven for 15 min. on the aluminium foil.
Hint and Tip: Don't wrap the burgers into the foil, just bake on it: quick cooking makes burgers juicy, well done but not steamed as wrapped in the foil. And in the same time it's much more healthy than just baking at the pan.
Baked/roasted meat burgers will be just right perfect kaiser bun size!
Орегано - 1 чайная ложка
Паприка - 1/2 чайной ложки
Кайзеровские булочки - 4 шт.
Луковица - 2 средняя шт.
Подсказка и совет: Я предпочитаю крымский ялтинский красный (фиолетовый) лук - у него мягкий сладковатый вкус.
Помидоры - 2 средние шт.Огурцы - 2 средние шт.
Подсказка и совет: Зимой можно взять консервированые огурцы или корнишоны вместо безвкусных "пластмассовых" овощей, маринованные огурцы прекрасно сочетаются с горчицей.
Салат латук или айсберг - 4 листаСыр - 8 кусочков
Подсказка и совет: Я беру масдамер или эмменталь просто потому, что я люблю большие дырки в сыре и вкус у этого сыра мягкий сладковатый, слегка горьковато-острый. Сыр - не основной ингредиент, поэтому он не должен быть очевидным.
Сливочное масло - 50 г.Горчица - 1 чайная ложка
Подсказка и совет: Конечно, Вы можете добавить майонез и кетчуп по вкусу, но лично я предпочитаю полезные бургеры, тем более, что они сочные и очень вкусные так, что нет необходимости их улучшать. Конечно, Вы можете приготовить домашний майонез или любой томатный соус. Вы можете взять дижонскую горчицу с зернышками, но я предпочитаю обычную горчицу средней остроты.
Sequence of actions:
1. Heat the oven to 210'C.
2. While the oven is heating mince meat and make flat round shape burgers approx. 15 cm. in diameter. Bake burgers in the oven for 15 min. on the aluminium foil.
Hint and Tip: Don't wrap the burgers into the foil, just bake on it: quick cooking makes burgers juicy, well done but not steamed as wrapped in the foil. And in the same time it's much more healthy than just baking at the pan.
Baked/roasted meat burgers will be just right perfect kaiser bun size!
3. While the burgers are baking in the oven wash all veggies (tomatos, cucumbers, onions) and salad leaves, pill the onion and cut all vegetables to circles (or slices, for example cucumbers).
4. Cut kaiser bread buns into halves and spread both halves with a bit of butter and place buns into the oven for couple minutes. Take burger from the oven and wrap burgers in the foil and leave it for 10 minutes.
4. Cut kaiser bread buns into halves and spread both halves with a bit of butter and place buns into the oven for couple minutes. Take burger from the oven and wrap burgers in the foil and leave it for 10 minutes.
5. Now let's 'assemble' the burger putting layers: half of bun, then meat burger, spread it with a bit of mustard, put onions' and tomatos' circles on top, cover with the slice of cheese, then leave of salad, circles of cucmber and again slice of cheese and top cover with the half of bun. Leave it in turned-off but still hot oven for couple minutes, while you are making other burgers - let the cheese melt and stick all layers together.
That's it! Serve and enjoy!!!
That's it! Serve and enjoy!!!
Последовательность действий:
1. Нагрейте духовку до 210'C.
2. Пока духовка разогревается, измельчите мясо и сделайте плоские круглой формы бургеры прибл. 15 см. в диаметре. Выпекайте бургеры в духовке на фольге в течении 15 мин.
Подсказка и совет: Не заворачивайте мясо в фольгу, просто выпекайте на ней: быстрое приготовление делает бургеры сочными, хорошо прожареными, но не тушеными, как если бы они были завернуты в фольгу. И в то же время это намного более полезно, чем просто жарить на сковороде.
Готовые бургеры будут как раз размером с кайзеровскую булочку!
3. Пока бургеры пекуться в духовке, помойте все овощи (помидоры, огурцы, лук) и салатные листья, очистите лук и порежьте овощи кольцами (или слайсами, например, огурцы).
4.Разрежьте кайзеровскую булочку пополам и немного смажьте сливочным маслом, поместите в духовку на несколько минут. Достаньте бургеры из духовки и заверните в фольгу, и оставьте на 10 мин.
5. Теперь довайте соберем бургер, складывая слои: половинка булочки, потом мясной бургер, смажьте немного горчицей, положите кольца лука и помидоров сверху, накройте кусочком сыра, потом лист салата, кружки огурца и снова сыр, а сверху накройте второй половинкой булочки. Оставьте в выключеной, но всё еще теплой духовку на несколько минут, ока Вы собираете остальные бургеры - дайте сыру расплавиться и склеить все слои вместе.
Вот и все! Подавайте и наслаждайтесь!!!
1. Нагрейте духовку до 210'C.
2. Пока духовка разогревается, измельчите мясо и сделайте плоские круглой формы бургеры прибл. 15 см. в диаметре. Выпекайте бургеры в духовке на фольге в течении 15 мин.
Подсказка и совет: Не заворачивайте мясо в фольгу, просто выпекайте на ней: быстрое приготовление делает бургеры сочными, хорошо прожареными, но не тушеными, как если бы они были завернуты в фольгу. И в то же время это намного более полезно, чем просто жарить на сковороде.
Готовые бургеры будут как раз размером с кайзеровскую булочку!
3. Пока бургеры пекуться в духовке, помойте все овощи (помидоры, огурцы, лук) и салатные листья, очистите лук и порежьте овощи кольцами (или слайсами, например, огурцы).
4.Разрежьте кайзеровскую булочку пополам и немного смажьте сливочным маслом, поместите в духовку на несколько минут. Достаньте бургеры из духовки и заверните в фольгу, и оставьте на 10 мин.
5. Теперь довайте соберем бургер, складывая слои: половинка булочки, потом мясной бургер, смажьте немного горчицей, положите кольца лука и помидоров сверху, накройте кусочком сыра, потом лист салата, кружки огурца и снова сыр, а сверху накройте второй половинкой булочки. Оставьте в выключеной, но всё еще теплой духовку на несколько минут, ока Вы собираете остальные бургеры - дайте сыру расплавиться и склеить все слои вместе.
Вот и все! Подавайте и наслаждайтесь!!!
Serve burgers on a flat plate. There is no need in any decoration, burger is quite colourful and it looks appetizingly itself.
Подавайте бургеры на плоской тарелке. Нет необходимости в украшении, бургер сам по себе довольно-таки красочный и выглядит очень аппетитно.
The best accompany to burgers is chilled beer.
Наилучшим сопровождением к бургерам станет охлажденное пиво.
Thanks Elena Tsoma for being patient to take pictures before eating everything I cook.
Немає коментарів:
Дописати коментар