21.06.12

Pasta Bolognese. Паста Болоньез

I just love italian cuisine. And of course, I adore pasta. It was great discovery for me the taste of true italian pasta al dente! I promise later I'll post another pasta ideas with pesto sauce, with salmon etc. But for now - classical Pasta Bolognese. I love it for many reasons: it is quick and easy to cook, it is nourishing (to feed man:-)) and ladies, don't worry about your weight, it is absolutely not harmful. Just look at Sophia Loren! It is really not just amasingly tasty dish but in the same time healthy.

Я просто люблю итальянскую кухню. И конечно же, я обожаю пасту. Для меня стало огромным открытием вкус настоящей итальянской пасты al dente! Я обещаю опубликовать другие рецепты пасты с соусом песто, с лососем и т.д. А пока - классическая Паста Болоньез. Я ее люблю по многим причинам: она быстро и легко готовится, она питательная (чтобы накормить мужчину:-)) и дамы, не волнуйтесь о Вашем весе, паста абсолютно безвредна. Просто взгляните на Софи Лорен! Паста - это не просто вкусное блюдо, но и  то же время полезное
Amami!
Ingredients (for 2-3 person):
Beef - 500 g.
Olive oil - 1 tbl. spoon (for baking)
Salt - pinch
Ground pepper - a pinch
Garlic - 2 cloves
Onion - 1 medium pc.
Carrot - 1 medium pc.
Celery root - 1 medium pc.
Hint and Tip: According to classical recipe there should be celery stock, but I prefer root for its taste and it is much more healthy.
Canned tomatoes in tomatoe juice - approx. 200 g.
Hint and Tip: In late summer - early autumn you can take fresh tomatoes. Till that time I take canned ones - they are good enough.
Fresh green basil leaves - a bunch / a handful
Parmesan cheese - 50 g.
Hint and Tip: You may take already grated cheese but I prefer slices: pasta would have more accented bold taste.
Pasta - 250 g.
Hint and Tip: According to the classical recipe there should be spagetti pasta. But you may take any you like. I choose fettuccine or pappardelle - I love them the most: long flat and broad pasta.
Butter - 50 g.

Ингредиенты (на 2-3 людей):
Говядина - 500 г.
Оливковое масло - 2 ложки (для жарки)
Соль - щепотка
Молотый перец - щепотка
Чеснок - 2 зубчика
Луковица - 1 средняя шт.
Морковь - 1 средняя шт.
Сельдерей корень - 1 средняя шт.
Подсказка и совет: По классическому рецепту должен быть стебель сельдерея, но я предпочитаю корень за его вкус и он более полезен.
Помидоры консервированные в собственном соку - прибл. 200 г.
Подсказка и совет: Поздним летом - ранней осенью Вы можете взять свежие помидоры. До этого времени я беру консервированные - они достаточно хороши.
Листья свежего зеленого базилика - 1 пучок / горсть
Сыр пармезан - 50 г.
Подсказка и совет: Вы можете взять уже тертый сыр, но я предпочитаю слайсы: вкус пасты будет более выразительным.
Паста - 250 г.
Подсказка и совет: По классическому рецепту паста должна быть спагетти. Но Вы можете взять любую на Ваш вкус. Я выбираю феттучине или папарделле - я люблю больше всего длинную плоскую и широкую пасту.
Сливочное масло - 50 г.

Sequence of actions:
1. Mince meat and bake it in the pan for 20 min on olive oil on medium heat. Mix it from time to time.
2. Wash and pill all veggies (carrot, celery, garlic, onion) and mince them. Add to the meat, mix altogether properly and stir it for 20 min.
3. Mince tomatoes and add to the meat with the tomatoe juice. Stir it for 20 min.
Hint and Tip: I mince meat and veggies in mincing mashine to save time. You can do it in blender,  mixer or with your own hands.
4. While meat is stirring, boil water to cook pasta.
5. Wash and cut half of basil leaves, add them to the meat and stir for 5 min.
6. While meat is stirring cook pasta al-dente.
Hint and Tip: It takes from 5 to 10 min to cook pasta al-dente. It depends on pasta.
7. Drain off water. Add butter. Put pasta into plates. Put meat in the middle of the plate. Cut parmesan chees into slices. Sprinkle pasta with slices of parmesan cheese and decorate with the rest of fresh basil leaves.

Последовательность действий: 
1. Измельчите мясо и обжарьте его в сковороде 20 мин. на оливковом масле на среднем огне. Помешивайте время от времени.
2. Помойте и почистите все овощи (морковь, сельдерей, чеснок, лук) и измельчите их. Добавьте в мясо, помешайте все вместе и тушите 20 мин. 
3. Измельчите помидоры и добавьте в мясо вместе с соком. Тушите 20 мин. 
Подсказка и совет: Я измельчаю мясо и все овощи в мясорубке, чтобы сэкономить время. Вы можете сделать это в блендере, мясорубке или вручную. 
4. Пока мясо тушиться, вскипятите воду для пасты.
5. Помойте и порежьте половину листьев базилика, добавьте их в мясо и тушите 5 мин.
6. Пока мясо тушиться, приготовьте пасту al-dente.
Подсказка и совет: Это занимает от 5 до 10 минут, чтобы приготовить пасту al-dente. Это зависит от пасты.
7. Слейте воду. Добавьте сливочное масло. Выложите пасту на тарелку. Положите мясо в середину тарелки. Порежьте на пластинки - слайсы сыр пармезан. Посыпьте пасту слайсами сыра и украсьте остальными листьями свежего базилика.
Serve pasta on the big flat or in a soup plate. Slices of parmesan cheese and leaves of fresh green basil are good enough for decoration, pasta looks appetizingly itself.

Подавайте пасту на большой обеденной или в глубокой тарелке. Слайсы сыра пармезан и листья свежего зеленого базилика являются достаточным украшением, паста сама по себе выглядит очень аппетитно.

The best accompany to pasta is young dry italian rose or red wine.

Наилучшим сопровождением к пасте станет молодое сухое итальянское розовое или красное вино.

Thanks Elena Tsoma for being patient to take pictures before eating everything I cook. And let it be inspiration for Ksusha))

1 коментар:

  1. Black Titanium Wedding bands | Tinti - Tinti - Tinti - Tinti
    Tinti Tinti. nano titanium by babyliss pro Black Stainless Ringed. Black Stainless titanium dab tool Ringed. titanium flash mica Black titanium cookware Stainless Ringed. Black Stainless titanium tent stove Ringed. Black Stainless Ringed. Black Stainless Ringed.

    ВідповістиВидалити