20.02.11

Salad "Herring Under A Fur Coat". Салат "Селедка под шубой"

"Herring Under A Fur Coat" is the salad of traditional Russian cuisine and it is very popular dish in the post-soviet countries. It is nice cold appetizer with the unusual (for foreigners) mild flavour. And of course this salad is easy and quick to cook.

"Селедка под шубой" - салат традиционной русской кухни, очень популярное блюдо в пост-советских странах. Это отличная холодная закуска с необычным (для иностранцев) мягким вкусом. И конечно этот салат легко и быстро готовить.
Удивись мне! 
Wonder me!
Ingredients (for 2-4 persons):
Herring fillet - 100 g.
Onion - 1/2 medium pc.
Hint and Tip: Better take red sweet onion for more mild flavour of the dish.
Carrots - 1 medium pc.
Beetroot - 1 medium pc.
Potato - 1 medium pc.
Mayonnaise - 100 g.

Ингредиенты(на 2-4 человека):
Филе сельди - 100 г.
Лук - 1/2 средней луковицы

Подсказка и совет: Лучше взять красный сладкий (крымский) лук для более мягкого вкуса блюда.
Морковь средняя - 1 шт.
Свекла средняя - 1 шт.
Картофелина средняя - 1 шт.
Майонез - 100 г.

Sequence of actions:
1. Boil veggies (carrot and potato for 20 min., beetroot for 40 min.)
2. While veggies are boiling cut the herring fillet into pieces approx. 1 cm. wide. Cut onion into very small piecesPut the pieces of herring fillet on the bottom of the flat plate and onion over the herring. Then grease the top with one tea spoon of mayonnaise.
Hint and Tip: To serve salad personally by portion take flat plates and special cooking round form without bottom approx. 10 cm. in diameter. I don't have one, so it takes some efforts to make the perfect round shape of the salad. Using special cooking form you can easily create perfect round shape of any salad.
3. Grate the boiled veggies on the big grater separately one from another. Put grated boiled  veggies by layers, first potato then grated boiled carrot, and the last one layer is grated boiled beetroot on the top. Grease each layer of the boiled veggies with a tea spoon of the mayonnaise. Finish the salad with the layer of the mayonnaise on the top of the beetroot.

Последовательность действий:
1. Отварите овощи (морковь и картофель 20 мин., свеклу - 40 мин.)
2. Пока овощи варятся, нарежьте филе сельди на кусочки прибл. 1 см. толщиной. Нарежьте
очень мелко лук. Положите кусочки сельди на дно плоской тарелки и лук сверху. Потом смажьте верхушку одной чайной ложкой майонеза.
Подсказка и совет: Для подачи салата порционно возьмите плоскую тарелку и специальную форму без дна диаметром прибл. 10 см. У меня нет такой, поэтому это  требует некоторых усилий, чтобы сделать салат идеальной круглой формы. Используя форму Вы сможете легко создать любой салат идеальной круглой формы.
3. Натрите вареные овощи на большой терке раздельно друг от друга. Уложите тертые  вареные овощи слоями, сначала картофель, потом тертая вареная морковь, и последний слой - это тертая вареная свекла. Смажьте каждый слой вареных овощей чайной ложкой майонеза. Завершите салат последним слоем майонеза поверх свеклы. 

It takes approx. 15 min. to chill the salad before serving. All layers of the salad should stick one to another and soak with mayonnaise.

Потребуется прибл. 15 мин., чтобы охладить салат перед подачей. Все слои салата должные приклеиться между собой и пропитаться майонезом.

Salad would taste perfectly traditional way with chilled vodka but also it is good to be accompanied with chilled beer or dry wine.

Салат будет идеально сочетаться традиционно с охлажденной водкой, но также хорошим сопровождением будет охлажденное пиво или сухое вино.

Thanks to Elena Tsoma for taking pictures and for eating everything I cook.

Немає коментарів:

Дописати коментар